Sevärdheter i Goa

Goa är inte bara känt för sina fantastiska stränder utan också för en mängd kulturella och naturliga sevärdheter. Här följer en guide till några av de mest minnesvärda platserna du inte får missa under din resa till Goa.

Fort Aguada

Fort Aguada

Ett välbevarat sjuttonhundratalsfort som erbjuder en fantastisk utsikt över det Arabiska havet. Fort Aguada är en historisk plats som speglar Goas försvarsstrategi under de portugisiska kolonialtiderna.

Dudhsagar Falls

Dudhsagar Falls

Ett av Indiens högsta och mest kraftfulla vattenfall, Dudhsagar Falls, är en magnifik syn särskilt under monsunperioden. Vattenfallet ligger i Bhagwan Mahavir Wildlife Sanctuary och är perfekt för naturälskare.

Basilica of Bom Jesus

Basilica of Bom Jesus

Denna basilika är en UNESCO-världsarvsplats och en av de äldsta kyrkorna i Goa. Den är mest känd för att vara den sista viloplatsen för Sankt Franciskus Xavier och är ett viktigt pilgrimscentrum för kristna från hela världen.

Anjuna Flea Market

Anjuna Flea Market

Varje onsdag förvandlas Anjuna Beach till en livlig marknad där lokala och internationella säljare erbjuder allt från handgjorda smycken till kläder, kryddor och souvenirer. En perfekt plats för att uppleva Goas färgstarka kultur och hitta unika föremål.

Förutom dessa sevärdheter erbjuder Goa en rad andra upplevelser, från att utforska gamla tempel och kyrkor till att njuta av den lokala maten och delta i vattensporter. Varje hörn av Goa har sin egen unika charm som väntar på att upptäckas.

Mer information om Goa och dess stränder hittar du på vår Stränder i Goa-sida. För ytterligare information om resor till Indien, inklusive tips och råd, besök www.indien.se.